Πες μου πού δουλεύεις και θα σου πω αν το πυελικό σου έδαφος μπορεί να υποφέρει.
ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ
Σηκώνεις βάρη; Περνάς αρκετή ώρα όρθια; Σε αυτές τις περιπτώσεις η πρόληψη είναι σημαντική για να αντισταθμιστεί η καθημερινή κοιλιακή πίεση από την οποία υποφέρει το πυελικό έδαφος.
Πρόληψη
Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι αν ανήκουμε σε κάποια από αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει πάντα να προσπαθούμε να αντισταθμίζουμε την υπερβολική πίεση που λαμβάνει το πυελικό έδαφος ώστε να αποφύγουμε να ωθούνται τα πυελικά όργανα από την κοιλιά.Οι ασκήσεις ενίσχυσης του πυελικού εδάφους βοηθούν στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων.Πως; Μαθαίνοντας να συσπάμε το πυελικό έδαφος για να αποφεύγουμε αυτή την ώθηση των οργάνων. Το κλειδί είναι να προλάβουμε την πίεση, δηλαδή, να συσπαστούν οι μύες πριν την πίεση και να διατηρήσουμε την σύσπαση κατά την διάρκεια της προσπάθειας:
- Περιστασιακή προσπάθεια : Αν πρόκειται απλά να σηκώσουμε μία κούτα, για παράδειγμα, με ποτά ή τρόφιμα, η ιδέα θα ήταν να γίνει η σύσπαση μερικά δευτερόλεπτα πριν να σηκώσουμε το βάρος και να προσπαθήσουμε να την διατηρήσουμε λίγα ακόμα δευτερόλεπτα.
- Διαρκής προσπάθεια: Λογικά, αν η προσπάθεια είναι παρατεταμένη θα είναι δύσκολο να διατηρήσουμε την σύσπαση του πυελικού εδάφους για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως, για παράδειγμα, όταν παίζουμε ένα πνευστό όργανο. Η ιδέα είναι να προσπαθήσουμε να αποβάλουμε τον αέρα μέσω της συστολής της κοιλιάς και του πυελικού εδάφους, με τέτοιο τρόπο που και οι δύο μυς να συνεργάζονται στην έξοδο του αέρα. Στην περίπτωση αυτή, η συστολή του πυελικού εδάφους δεν πρέπει να είναι μέγιστη αλλά μέτρια και να συνοδεύει την κοιλιακή δραστηριότητα. Αν η συστολή είναι μέτρια και όχι μέγιστη, θα μπορέσουμε να το διατηρήσουμε σε συστολή περισσότερη ώρα.