Μιλάμε ελεύθερα για το σεξ;
ΣΕΞ
Όταν κάτι δεν πάει καλά, το λες στο ταίρι σου και στις φίλες σου; Το συζητάς με κάποιον ή ντρέπεσαι να μιλήσεις για αυτό ανοιχτά; Δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Η εκπαίδευση και η άγνοια έχουν μέρος της ευθύνης για αυτό.
Σε πολλές περιπτώσεις, η ευθύνη αυτής της σιγής οφείλεται στην περιοριστική εκπαίδευση που λάβαμε και που μας εμποδίζει να μιλήσουμε ελεύθερα για ζητήματα γύρω από το σεξ. Πολλές φορές μπερδεύουμε το προσωπικό με το ντροπιαστικό.
Δεν μας συμβαίνει μόνο με τους γνωστούς, αλλά ούτε και με τις καλύτερες φίλες μας συνηθίζουμε να μιλάμε για το σεξ, εκτός από όταν κάνουμε καμιά πλάκα μεταξύ μας, σοβαρά και με φυσικό τρόπο. Με τον σύντροφο μας δεν διαφέρουν τα πράγματα. Πολλές γυναίκες ντρέπονται, ακόμα και μετά από πολλά χρόνια σχέσης, να τις δουν εντελώς γυμνές.
Σεξουαλικά προβλήματα δεν σημαίνει και έλλειψη αγάπης.
Αν το ταίρι μας περνάει από μία φάση που δεν έχει όρεξη για σεξ, τείνουμε να σκεφτόμαστε ότι κάτι δεν πάει καλά στην σχέση μας, ακόμα και ότι δεν μας θέλει. Όταν συμβαίνει το αντίθετο, φοβόμαστε μην τον πληγώσουμε και, μάλιστα, αναρωτιώμαστε αν στο βάθος της καρδιάς μας έχει χαθεί ο έρωτας που νοιώθαμε.
Η απουσία ερωτικής επιθυμίας μερικές φορές είναι απολύτως φυσιολογική, ειδικά σε περιόδους στρες και άγχους.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε μηχανές, ότι θα περάσουμε από περιόδους με απουσία ερωτικής επιθυμίας, βδομάδες που το στρες θα μας εμποδίζει να συγκεντρωνόμαστε κατάλληλα για να φτάσουμε σε οργασμό, ορμονικές αλλαγές που επηρεάζουν τα επίπεδα της λίπανσης και είναι πιθανό σε αυτό το στάδιο, αν δεν έχουμε φροντίσει το πυελικό μας έδαφος, να έχουμε και μικρές διαρροές. Όμως, όλα λύνονται.
Στην περίπτωση των σεξουαλικών δυσλειτουργιών, δεν είναι απαραίτητο να επισκεφτούμε σεξολόγο, αν δεν μας συμβαίνει για περισσότερο από 6 μήνες. Μπορεί να είναι μία κακή περίοδος και το καλύτερο θα ήταν να μην μας γίνει έμμονη ιδέα για να μην μετατραπεί σε κάτι πιο σημαντικό. Αν μιλάμε για ακράτεια, έχει λύση!
Ένα βασικό στοιχείο όταν μιλάμε με το ταίρι μας είναι να χρησιμοποιούμε θετική έννοιες. Αντί να σκεφτόμαστε πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε, να μιλάμε και να επικεντρωνόμαστε σε αυτά που πράγματι μπορούμε να κάνουμε και σε αυτά που θα επιτύχουμε όταν λυθεί το πρόβλημα.
Αυτό όχι μόνο θα ευνοήσει την στάση μας απέναντι στην δυσκολία, αλλά πιθανά θα εμπλουτίσει την σχέση μας και θα μας ωθήσει να δοκιμάσουμε νέα πράγματα.