ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΜένουμεΑσφαλείς με την ΤΕΝΑ > Πώς να προσαρμόσεις την κοινωνική και αισθηματική σου ζωή στη νέα κανονικότητα
Home ΜένουμεΑσφαλείς με την ΤΕΝΑ Πώς να προσαρμόσεις την κοινωνική και αισθηματική σου ζωή στη νέα κανονικότητα

Πώς να προσαρμόσεις την κοινωνική και αισθηματική σου ζωή στη νέα κανονικότητα

ΜένουμεΑσφαλείς με την ΤΕΝΑ


0 966

Είτε ξεκινάς τώρα μια σχέση είτε αναζητάς τον έρωτα, η κατάσταση μετά τον περιορισμό στο σπίτι είναι μια επιπλέον πρόκληση. Πώς να προσαρμοστείς, σε αυτές τις νέες εποχές, γνωρίζοντας την ανάγκη για κοινωνική απόσταση, για να αποφύγεις τη μετάδοση του ιού; Πώς να βγεις με άλλους χωρίς να αγγίζεις ή να φιλάς; Πώς να έχεις σεξουαλικές σχέσεις χωρίς να αναπνέεις μπροστά στο σύντροφό σου;


Ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσουμε τα πράγματα για τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Το λένε οι ειδικοί στη δημόσια υγεία και η ίδια επιστήμη. Η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ πρόσφατα υπέδειξε σε μια έκθεσή της ότι, ανεξάρτητα από το αν είναι απλώς ένα φιλικό ή ρομαντικό ραντεβού, η σύσταση είναι η ίδια: κοινωνική απόσταση, δείπνα σε τραπεζάκια έξω και γενικότερα σχέδια στην ύπαιθρο και μείωση του συνολικού αριθμού επαφών προς αποφυγή του κινδύνου.

Ωστόσο, εάν είσαι ελεύθερη, έχεις μια πρόσθετη πρόκληση κατά την έναρξη μιας νέας σχέσης ή τη γνωριμία με νέα άτομα, απλώς και μόνο επειδή δεν έχεις καμία εγγύηση ότι το άτομο που βρίσκεται απέναντί σου δεν μπορεί να σε μολύνει, και συνήθως, ειδικά στην αρχή των σχέσεων, δεν γνωρίζουμε το περιβάλλον στο οποίο ζουν και κινούνται οι άλλοι.

Εάν αρχίζεις να βγαίνεις με κάποιο άτομο λοιπόν, υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που μπορείς να εφαρμόσεις για να έχεις πιο ασφαλείς σχέσεις:

  • Η πρώτη εντολή: να είσαι υπεύθυνη και να κάνεις το τεστ. Εάν ξεκινάς μια νέα σχέση, η πρώτη συμβουλή είναι να κάνεις τακτικά το τεστ για τον κορωνοϊό, ακόμη και μέσα σε πέντε έως επτά ημέρες μετά το ραντεβού. Και πάντοτε, έχοντας υπόψη ότι ακόμα και αν έχεις περάσει τον Covid-19 ή έχεις ένα θετικό τεστ αντισωμάτων, αυτό δεν αποτελεί σαφή εγγύηση ότι έχεις ανοσία στη λοίμωξη.
  • Ζήτημα εμπιστοσύνης. Πριν βγεις με κάποιον, το πιο ενδεδειγμένο είναι να κάνετε μια εμπιστευτική κουβέντα και να του κάνεις μια σειρά από ερωτήσεις στο ραντεβού σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχεις όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για να λάβεις μια συνειδητή απόφαση. Ερωτήσεις όπως με πόσα άτομα ζει, εάν υπάρχει κάποιος που έχει μολυνθεί στο περιβάλλον του ή εάν έχει κάνει πρόσφατα ένα τεστ θα είναι απαραίτητες από τώρα και στο εξής. Είναι σαφές ότι τώρα θα πρέπει να μιλήσεις πολύ περισσότερο πριν δώσεις το πρώτο σου φιλί.
  • Σεξ με μάσκα. Μπορεί να φαίνεται κάπως παράξενο, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο Covid-19 δεν είναι ένας σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός. Όπως εξηγεί ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), «εξαπλώνεται κυρίως από άτομο σε άτομο μέσω των σταγονιδίων που βγαίνουν από τη μύτη ή το στόμα ενός μολυσμένου ατόμου όταν βήχει, φτερνίζεται ή μιλάει». Εάν δεν έχεις εγγυήσεις ότι ο σύντροφός σου δεν θα σε μολύνει, αλλά δεν μπορείς να αντισταθείς στον πειρασμό, φόρεσε τη μάσκα. Φυσικά, ξέχνα τα φιλιά!

Υπάρχουν σύμβουλοι σχέσεων που αρχίζουν να βλέπουν αυτήν τη νέα πραγματικότητα συμβίωσης με τον ιό ως ευκαιρία να «ωριμάσουμε συναισθηματικά», για να ενισχύσουμε βαθύτερες σχέσεις με τους άλλους, να αναζητήσουμε συναισθηματικούς δεσμούς πέρα ​​από το σεξ. Ακόμη και να αναπτύξουμε πιο συνειδητοποιημένες δεξιότητες κοινωνικοποίησης, να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στο σύντροφό μας και να έχουμε μεγαλύτερη συναισθηματική σταθερότητα. Μπορεί να αξίζει τον κόπο. 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

ΤΕΝΑ συν σε όλα